Kiszone buraki to prawdziwa bomba witaminowa, a w dodatku mało kaloryczna!

Kiszenie jest najstarszą metodą zabezpieczania żywności przed psuciem się, a także jedną z najzdrowszych. A to wszystko za sprawą wytwarzanego w trakcie kwaszenia kwasu mlekowego.

Kiszone buraki zachowują wiele cennych i naturalnych składników. Między innymi zawierają witaminy A, C, E, K, PP i witaminy z grupy B, składniki mineralne takie, jak: wapń, potas, magnez, żelazo i fosfor. Kiszone buraki polecane są zdecydowanie, jako skuteczne lekarstwo na kaca, usuwają z organizmu wolne rodniki, znacznie opóźniają powstawanie procesów nowotworowych. Z niektórych badań wynika, że sok z kiszonego buraka może zniszczyć komórki nabłonkowe raka żołądka. Kiszone buraki wzmacniają odporność organizmu i znacznie upraszczają budowanie prawidłowej flory jelit. Warto też wspomnieć, że szczepy bakterii, które powstały podczas fermentacji pomagają chronić przed grzybicami, mają bardzo silne właściwości antybakteryjne oraz przeciwwirusowe. Co więcej, okazuje się, że sok z kiszonego buraka ma więcej właściwości zdrowotnych niż sok ze świeżego buraka. A to wszystko przez to, że w trakcie kiszenia wzrasta stężenie kwercetyny w buraku.

Sok z kiszonego buraka od Eko-Vit!

Szukasz wysokiej jakości soku z kiszonego z buraka? Sprawdź koniecznie produkt Eko-Vit! Sok z kiszonego buraka z dodatkiem pietruszki, marchwi, selera i czosnku tej marki wytwarzany jest według tradycyjnej receptury w sposób naturalny bez żadnych wspomagaczy. Dzięki powstałym podczas fermentacji izotiocyjanom opóźnia procesy miażdżycowe i nowotworowe, nie zawiera cukru ani octu, jest niepasteryzowany i nie zawiera konserwantów, ma właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, wzmacnia odporność organizmu, wspomaga odchudzanie i reguluje przemianę materii, odkwasza organizm, świetnie sprawdza się, jako baza do barszczu. Zapraszamy do składania zamówień https://sokzburaka-ekovit.pl